FirstRanker.com

Search results for: “ent”

  • TCS Placement Papers – TCS Latest Interview Questions and Answers

    We uploaded TCS Placement Papers – TCS Latest Interview Questions and Answers.

    PART I – Vocabulary section

    1. admonish : usurp

    2. meager : scanty

    3. alineate: estrange

    4. merry :gay

    5. brim: boarder

    6. obstinate:stubborn

    7. adhesive:tenacious

    8. tranquil :serene

    9. solicit: urge

    10. furtive : stealthy

    11. misery:distress

    12. volume:quantity

    13. hamper :obstruct

    14. verr :diverge

    15. belief:conviction

    16. incentive:merit

    17. inert:passive

    18. concur: acquise

    19. cargo:freight

    20. dispel:scatter

    21. caprice:whim

    22. heap:to pile

    23. covet:crave

    24. emancipate:liberate

    25. instigate:incite

    26. latitude:scope

    27. lethargy:stupor

    28. divulge:discretion

    29. hover:linger

    30. embrace:effigy

    31. baffle: frustate

    32. lament:wail

    33. stiffle: snithy

    34. subside:wane

    35. confiscate:appropriate

    36. discretion:prudence

    37. efface:deliberate

    38. latent:potential

     

    The technical comprises of 50 questions on C, Unix and windows.

    1.const char *
    char * const

    What is the difference between the above tow?.

    2.In Unix inter process communication take place using?.

    3.What are the files in /etc directory?.

    4.About i-node numbers

    5.Max relaxable permission value with out giving write permission to others?.

    6.About ln(linking)

    7.A question on until

    until (who |grep mary)
    do
    sleep(60)
    done

    8.Linking across directories?.

    9.process id for kernel process

    10.very first process created by kernel

    11.function to repaint a window immediately?.

    12.Function entry for DLL in win3.1

    13.win 3.1 is a

    14.win 3.1 supports which type of multi-tasking?.

    15.Message displayed when a window is destroyed

    16.About fork()?

    17.About send message and post message

    18.Message to limit the size of window

    19.System call executable binary file into a process

    20.About GDI object?.

    21.API used to hide window

    22.Initialize contents of a dialog?.

     

    APTITUDE TEST
    20 QUESTIONS; 2 MARKS EACH

    TIME-20MINUTES

     

    1) ONE RECTANGULAR PLATE WITH LENGTH 8INCHES,BREADTH 11 INCHES AND
    2 INCHES THICKNESS IS THERE.WHAT IS THE LENGTH OF THE CIRCULAR ROD

    WITH DIAMETER 8 INCHES AND EQUAL TO VOLUME OF RECTANGULAR PLATE?

    ANS: 3.5INCHES

    2) WHAT IS THE NUMBER OF ZEROS AT THE END OF THE PRODUCT OF THE NUMBERS
    FROM 1 TO 100

    3) In some game 139 members have participated every time one fellow will get bye what is the number of matches to choose the champion to be held?

    ans: 138

    4) one fast typist type some matter in 2hr and another slow typist type the same matter in 3hr. if both do combine in how much time they will finish.

    ans: 1hr 12min

    5) In 8*8 chess board what is the total number of squares refer odel

    ans:204

    6) Falling height is proportional to square of the time.
    one object falls 64cm in 2sec than in 6sec from how much
    height the object will fall.

    7) Gavaskar average in first 50 innings was 50 . after the 51st
    innings his average was 51 how many runs he made in the 51st
    innings

    8)2 oranges,3 bananas and 4 apples cost Rs.15 . 3 oranges 2 bananas 1 apple costs Rs 10. what is the cost of 3 oranges, 3 bananas and 3 apples

    Ans Rs 15.

     

    9) In 80 coins one coin is counterfeit what is minimum number of
    weighing”™s to find out counterfeit coin

    10) In a company 30% are supervisors and 40% employees are male
    if 60% of supervisors are male. what is the probability
    that a randomly chosen employee is a male or female?

    11)statement: all green are blue are blue, all blue are white
    conclusion:
    I) some blue are green II) some white are green
    III)some green are not white IV) all white are blue
    a) he has given four choices like GRE type

    12) All teachers are students. some students are girls.
    this type of questions are there.
    we can”™t able to reproduce them.

  • Wipro Placement Papers – WIPRO Previous Interview Questions and Answers

    WIPRO Latest Placement Paper (Aptitude and Technical) With Answers

    Aptitude

     

    Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test

     

    Section1- English, 15 questions

    Directions 1-5 : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete 1. While facts are ________ and data hard to come by, even scientists occasionally throw side the professional pretense of ______ and tear into each other with shameless appeals to authority and arguments that shameless appeals to authority and arguments that are unabashedly ad hominid. a. elusive…objectivity b. establish…courtesy c. demonstrate .. neutrality d. ineluctable…cooperation

    ANS: (A)

    2. While the disease is in ______ state it is almost impossible to determine its existence by_____ a. a dormant ..postulate b. a critical…examination c. an acute …analysis d. a latent…observation

    ANS: (d)

    3. The storehouse was infested…………………….rats. A) by B) of C) with D) in

    Ans: C

    4. Please distribute these sweets……………………the children A) in B) between C) amid D) among

    Ans: D

     

    5. This custom seems to have originated …………………and East European country A) in B) from C) by D) with

    Ans: A

    Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

    6. OFFHAND : PREMEDITATION : : a. upright : integrity b. aboveboard : guile c. cutthroat : competition d. backward : direction

    ANS: (b)

    7. POLTERGEIST : APPARATION:: a. dwarf : stature b. witch : familiar c. ogre : monster d. sorcerer : spell

    ANS: (c)

    8.AVER : AFFIRMATION : : a. proclaim: objection b. denounce : defiance c. refuse : distress d. demur : protest

    ANS. (d)

    9. Duralumin : Aircraft A) Brass : Alloy B) Stone : Sculptor C) Iron : Steel D) Bronze : Statue

    Ans: D

    10. Cool : Frigid A) Livid :Lurid B) Pool : Placid C) Tepid : Torried D) Lack : Abundant

    Ans : C

    Direction 11-13 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake the answer is ‘no error’

    11. If I was you / I would have / terminated his services then and there / No error A B C D

    Ans : A

    12. as soon as I will reach Bombay / I will send / you the books / you have asked for / No error A B C D E

    Ans: A

    13. Our conception of / what should a science of mental life be / has changed considerably since James’ time / No error A B C D

    Ans : B

    Directions 14-15 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

    14. Do you imitate others ? A) Are others imitated by you ? B) Are others being imitated by you ? C) Were others being imitated by you ? D) Have others been imitated by you ?

    Ans : A

    15. I saw him conducting the rehearsal. A) He was seen conducting the rehearsal B) I saw the rehearsal to be conducted by him C) He was seen by me to conduct the rehearsal D) I saw the rehearsal being conducted by him

    Ans : D

     

    SET -2

    The questions 1-2 are based on the following data 6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn’t sit either opposite or beside C.B and F always like to sit opposite each other. 1. If A is beside F then who is are the two neighbours of B? (a) D and C (b) E and C (c) D and E (d) Either (a) or (b)

    Ans. (c)

    2. If D is adjacent to F then who is adjacent to C? (a) E and B (b) D and A (c) D and B (d) either (a) or (c)

    Ans.(d)

    3. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _ (a) B, F (b) Y, C (c) G, I (d) K, O

    Ans.(b)

    4. If the letters of the word “rachit” are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary, what is the rank of the word “rachit”.

    (a) 485 (b) 480 (c) 478 (d) 481

    Ans. (d)

    5. Ravi’s salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is (a) 20% (b) 25% (c) 33 1/3% (d) 30%

    Ans. (c)

    6. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job (a) 48 (b) 34 2/7 (c) 44 (d) 45

    Ans. (a)

    7. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph ? (a) 70sec (b) 1min (c) 1 min 15 sec (d) 55 sec

    Ans. (b)

    8. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2×7)=9? (a) 3/2 (b) 4 (c) 3 (d) 3/4 Ans. (a)

    9. The total population of a village is 5000. The number of males and females increases by 10% and 15% respectively and consequently the population of the village becomes 5600. what was the number of males in the village ? A) 2000 B) 2500 C) 3000 D) 4000

    Ans : C

    10. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg of fresh fruits ?

    A) 32 kg B) 40 kg C) 52 kg D) 80 kg

    Ans : B

    11. If “segment” is coded as rffndou, then “ritual” is coded as (a) shutbm (b) qjutbk (c) qhutbk (d) qhubtk

    Ans. (c)

    12. If “football” is “cricket” ,”cricket” is “basketball” ,”basketball” is “volleyball”,”volleyball” is “khokho” and “khokho” is cricket, which is not a ball game? (a) cricket (b) football (c) khokho (d) basketball

    Ans. (a)

    13. Which of the following is a recursive set of production (a) S –> a|A, A –> S (b) S –> a|A, A –> b (c) S –>aA, A–>S (d) None of these

    Ans. (c)

    14. A sum ‘s’ is divided into 4 parts. second person gets Rs 10 more than first.3rd person is Rs 10 more than second, 4th is 10 more than 3rd.how much amount do 1st person get.

    Ans: (s-60)/4

    15. One ship goes along the stream direction 28 km and in opposite direction 13 km in 5 hrs for each direction. What is the velocity of stream?

    Ans: 1.5 kmph

     

    Section 3- technical , 20 questions

    1. What sorting algos have their best and worst case times equal ?

    Ans. O(nlogn) for mergesort and heap sort

    2. What page replacement algorithm has minimum number of page faults ?

     

    Ans. Optimality algorithm

    3. What is the use of virtual base class in c++ Ans. Multiple lines between derived classes.

    4. Assignment operator targets to _____

    Ans. l-value

    5. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n operations an instruction involving three operands and one operator needs maximum of___________ bits

    Ans. 3m + n

    6. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to

    Ans. FCFS

    7. What data structures you should use for dictionary searching and it should be capable of doing spell check also ? Ans: Hashing

    8. What is the value of 121 base 4 + 84 base 16 ?

    Ans : 2130

    9. When the fn. is called where the return address is stored?

    Ans. stack

    10. C program code int zap (int n) { if (n<=1)then zap=1; else zap=zap(n-3)+zap(n-1); } then the call zap(6) gives the values of zap [a] 8 9 [c] 6 [d] 12 [e] 15

    Ans: b

    11. Virtual memory size depends on [a] address lines [b] data bus [c] disc space [d] a & c [e] none

    Ans : a

    12. Critical section is

    Ans: statements which are accessing shared resources

    13. In which layer ROUTING is performed ?

    Ans. Network Layer

    14. What is the output of the following code snippet main() { printf(5+”Fascimile”); }

    Ans. mile

    15. Which one has no L-Value A a[i] B. i C. 2 D. *(a+i)

    Ans . C

    16. Which is true for binary search ? A Traversal scheme B. Greedy algorithm C. Divide and conquer algorithm D. none of these

    Ans. C

    17. What is the protocol used for getting the physical address by supplying IP address of a node ? A. ARP B. RARP C. BOOTP D. DHCP

    Ans. A

    18. Which is not an OS? a) Win 3.1 b) Win 95 c) Win 98 d) Win 2000

    Ans. a

    19. Tcp/ip is a) connectionless b) connection oriented c) both a & b d) none

    Ans: b

    20. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is (a) Quick Sort (b) Heap Sort (c) Merge Sort (d) Insert Sort

    Ans. (a)

     

     

error: Content is protected !!