FirstRanker.com

Search results for: “massage”

  • IBM Placement Papers – IBM Interview Questions and Answers

    We uploaded IBM Placement Papers – IBM Interview Questions and Answers.

    The Questions are follows

    IBM Recruitment Test 1

     

    1. In 1978, a kg of paper was sold at Rs25/- If the paper rate increases at 1.5% more than the inflation rate which
    is 6.5% a year, then what will be the cost of a kg of paper after 2 years?

    (a) 29.12 (b) 29.72 (c) 30.12 (d) 32.65 (e) none of these

    2. In A,B,C are having some marbles with each of them. A has given B and C the same number of marbles each
    of them already have. Then, B gave C and A the same number of marbles they already have.Then C gave A
    and B the same number of marbles they already have.At the end A,B,and C have equal number of marbles.
    (i) If x,y,z are the marbles initially with A,B,C respectively. Then the number of marbles B have at the end

    (a) 2(x-y-z) (b) 4(x-y-z) (c) 2(3y-x-z) (d) x + y-z

    Ans. (c)

    (ii) If the total number of marbles are 72, then the number of marbles with A at the starting
    (a) 20 (b) 30 (c) 32 (d) 39

    Ans. (d)

    3. If a car starts from A towards B with some velocity. Due to some problem in the engine after travelling

    30km, the car goes with 4/5 th of its actual velocity The car reaches B 45 min later to the actual time.If the

    car engine fails ofter travelling 45km, the car reaches the destination B 36min late to the actual time What
    is the initial velocity of car and what is the distance between A and B in km

     

    Ans. 20 & 130.

    4. A person has Rs 100/- in his pocket, he can as 25 pencils or 15 books. He kept 15% of the money for
    travelling expenses and purchased 5 pencils. So how many books he can purchase with the remaining money.

    5. Ten questions on analogies.

    eg: chief : tribe :: governor : state

    epaulette : shoulder :: tiara : head

    guttural : throat :: gastric : stomach

    inept : clever :: languid : active

    knife : butcher ::

    hammer : carpenter

    6. The values of shares (in Rs).of A, B and C from January to June are as follows.

    Month A B C

    January 30 60 80

    February 35 65 85

    March 45 75 65

    April 40 75 82

    May 55 75 85

    June 50 75 80

    i) During this period which share has undergone maximium fluctuation?

    ii) In which month it is possible to buy B and C selling A?

    iii) In which month the share values are very low?

    iv) By purchasing one share of A and 4 each of B and C in the beginning of the period, when shoudl these be sold to get maximum profit?

    7. In a computer institute 9 languages can be taught. The module is of 6 months duration and of the six languages

    only one can be taught each month . In addition to that BASIC is always taught and should be in first month itself

    “¢ WORD PERFECT is to be taught in the preceeding week of WORD STAR.
    “¢ FORTRAN can not be taught until COBAL is taught prior to that
    “¢ BINO, FIFO can never be taught in single module

    Languages are BASIC, WORD STAR, WORD PERFECT, FORTRAN, COBAL, BINO, FIFO, LOTUS, C

    i) If word star is in 3rd month , what could be in 6th month.

    ii) If COBAL is in the 2nd month and BINO in 6th month. FORTRAN will be taught in which month.

    8. In a class, except 18 all are above 50 years.15 are below 50 years of age. How many people are there
    (a) 30 (b) 33 (c) 36 (d) none of these.
    Ans. (d)

    9. A square plate of some size is cut at four corners. Equal squares of the same size are cut and is formed as open
    box.If this open box carries 128 ml of oil. What is the size of the side of the plate?

    (a) 17 (b) 14 (c) 13 (d) None of these

    10. In a square, all the mid points are joined. The inner square is shaded. If the area of the square is A, what is the
    area of the shaded area?

    11. Two questions on basic angles i.e given a circle, a few chords or diameter is drawn etc. 12. If the follwoing statements are given

    “¢ @(a,b)= (a+b)/2
    “¢ /(a,b)= a/b
    “¢ *(a,b)= ab
    If a=1, b=2 then find

    i) /(a,(@(a,b),*(a,b)))

    ii) */(a,@(*(a,b)))

    13. If the follwoing statements are given
    “¢ (x#y) = x + y- xy
    “¢ (x*y) = (x + y)/2

    i) Find the values of x, y will satisfy this equation (x#y)#(x*y) < (x#y)

    ii) Find the values of x, y will satisfy this equation (a*b)#(b*c)< (a#b)*(b*c) 14. Export PS1 results in(PS1 pwd)

     

    a) primary prompt being your current directory

    b) primary prompt and secondary prompts being the current directory

    c) primary prompt prompt being your home directory

    d) primary prompt and secondary prompts being the home directory

    e) None of the above.

    15. If you type in the comman nohup sort employees > list 2 > error out & and log off ,the next time you log in,

    the output will be
    a) in a file called list and the error will de typed in a file error out

    b) there will be no file called list or error out

    c) error will be logged in a file called list and o/p will be in error out

    d) you will not be allowed to log in

    e) none of the above

    16. In UNIX a files i-node ……?

    Ans. Is a data structure that defines all specifications of a file like the file size, number of lines to a file, permissions
    etc.

    17. The UNIX shell ….
    a) does not come with the rest of the system

    b) forms the interface between the user and the kernal

    c) does not give any scope for programming

    d) deos not allow calling one program from with in another

    e) all of the above

    Ans. (b)

    18. enum number { a= -1, b= 4,c,d,e} What is the value of e ?

    (a) 7

    (b) 4

    (c) 5

    (d) 15

    (e) 3

    19.The very first process created by the kernal that runs till the kernal process is halts is
    a) init b) getty c) both (a) and (b) d) none of these

    Ans. (a)

    20. Output of the following program is

    main()

    {int i=0;

    for(i=0;i<20;i++)

    {switch(i) case 0:i+=5;

    case 1:i+=2; case 5:i+=5;

    default i+=4; break;}

    printf(“%d,”,i); } }

    a) 0,5,9,13,17 b) 5,9,13,17 c) 12,17,22 d) 16,21 e) Syntax error

    Ans. (d)

    21. What is the ouptut in the following program

    main() {char c=-64; int i=-32 unsigned int u =-16; if(c>i) {printf(“pass1,”); if(c<u) printf(“pass2”); else printf(“Fail2”); } else printf(“Fail1); if(i<u) printf(“pass2”); else printf(“Fail2″) }

    a) Pass1,Pass2 b) Pass1,Fail2 c) Fail1,Pass2 d) Fail1,Fail2 e) None of these

    Ans. (c)

    22. In the process table entry for the kernel process, the process id value is

    (a) 0 (b) 1 (c) 2 (d) 255 (e) it does not have a process table entry

    Ans. (a)

    23. Which of the following API is used to hide a window
    a) ShowWindow b) EnableWindow c) MoveWindow d) SetWindowPlacement e) None of the above

    Ans. (a)

    24. What will the following program do?

    void main() { int i; char a[]=”String”; char *p=”New Sring”; char *Temp; Temp=a; a=malloc(strlen(p) + 1); strcpy(a,p); //Line number:9// p = malloc(strlen(Temp) + 1); strcpy(p,Temp); printf(“(%s, %s)”,a,p); free(p); free(a); } //Line number 15//
    a) Swap contents of p & a and print:(New string, string) b) Generate compilation error in line number 8 c) Generate compilation error in line number 5 d) Generate compilation error in line number 7 e) Generate compilation error in line number 1

    Ans. (b)

    25. In the following code segment what will be the result of the function,value of x , value of y {unsigned int x=-1; int y; y = ~0; if(x == y) printf(“same”);

    else printf(“not same”); }
    a) same, MAXINT, -1 b) not same, MAXINT, -MAXINT c) same , MAXUNIT, -1 d) same, MAXUNIT, MAXUNIT e) not same, MAXINT, MAXUNIT

    Ans. (a)

    26. PATH = /bin : /usr : /yourhome The file /bin/calender has the following line in it cal 10 1997The file
    /yourhome/calender has the following line in it cal 5 1997 If the current directory is /yourhome and calender is
    executed
    a) The calendar for May 1997 will be printed on screen

    b) The calendar for Oct 1997 will be printed on screen

    c) The calendar for the current month( whatever it is) will be printed

    d) Nothing will get printed on screen

    e) An error massage will be printed

    27. What will be the result of the following program ?

    char *gxxx() {static char xxx[1024]; return xxx; }
    main() {char *g=”string”; strcpy(gxxx(),g); g = gxxx(); strcpy(g,”oldstring”); printf(“The string is : %s”,gxxx()); }
    a) The string is : string b) The string is :Oldstring c) Run time error/Core dump d) Syntax error during compilation e) None of these

    Ans. (b)

     

    28. What will be result of the following program?

     

    void myalloc(char *x, int n) {x= (char *)malloc(n*sizeof(char)); memset(x,\0,n*sizeof(char)); }
    main() {char *g=”String”; myalloc(g,20); strcpy(g,”Oldstring”); printf(“The string is %s”,g); }

    a) The string is : String

    b) Run time error/Core dump

    c) The string is : Oldstring

    d) Syntax error during compilation

    e) None of these

    29. Which of the following function is used to repaint a window immediatelya)

    Sendmessage(hWnd,WM_PAINt,……)

    b) InvalidateRect(…….)

    c) MoveWindow

    d) WM_COPY

    e) None

    30. Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1

    a) Main b) Winmain c) Dllmain d) Libmain e) None

    Ans. (b)

    31. The standard source for standard input, standard output and standard error is

    a) the terminal b) /dev/null c) /usr/you/input, /usr/you/output/, /usr/you/error respectively d) None

    Ans. (a)

    32. What will be the result of the following program?
    main() {char p[]=”String”; int x=0; if(p==”String”) {printf(“Pass 1”);

     

    if(p[sizeof(p)-2]==’g’) printf(“Pass 2”); else printf(“Fail 2”); } else { printf(“Fail 1”); if(p[sizeof(p)-2]==’g’) printf(“Pass 2”); else printf(“Fail 2”); } }

    a) Pass 1, Pass 2 b) Fail 1, Fail 2 c) Pass 1, Fail 2 d) Fail 1, Pass 2 e) syntax error during compilation

    33. Which of the choices is true for the mentioned declaration ?
    const char *p; and char * const p;
    a) You can’t change the character in both

    b) First : You can’t change the characterr & Second : You can;t change the pointer

    c) You can’t change the pointer in both

    d) First : You can’t change the pointer & Second : You can’t chanage the character

    e) None

    34. The redirection operators > and >>

    a) do the same function b) differ : > overwrites, while >> appends c) differ : > is used for input while >> is used for output d) differ : > write to any file while >> write only to standard output e) None of these

    Ans. (b)

    35. The command grep first second third /usr/you/myfile

    a) prints lines containing the words first, second or third from the file /usr/you/myfile

    b) searches for lines containing the pattern first in the files second, third, and /usr/you/myfile and prints them

    c) searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the words first or second and

    prints them

    d) replaces the word first with the word second in the files third and /usr/you/myfile e) None of the above

    Ans. (b)

  • BPT 2015 Question Papers (Bachelor of Physio Therapy) – 1st,2nd,3rd and 4th year

     BPT (Bachelor of Physio Therapy)  Latest 2015 August Question  Papers – First Year Question Papers

    Click on the below links to Download the Question Papers.

    Paper I

    Psychology and SociologyDownload

    Paper II

    AnatomyDownload

    Paper III

    Physiology & Applied PhysiologyDownload

    Paper IV

    Basic and Applied Physics for PhysiotherapyDownload

     BPT (Bachelor of Physio Therapy)  Latest 2015 August Question  Papers – Second Year Question Papers

    Paper I

    General Medicine-General Surgery-PaediatricsDownload

    Paper II

    Biomechanics Applied Anatomy & KinesiologyDownload

    Paper III

    Exercise Therapy – I ( including Manual Therapy)Download

    Paper IV

    Exercise Therapy – II ( including Massage)Download

    Paper V

    Microbiology-PathologyDownload

     BPT (Bachelor of Physio Therapy)  Latest 2015 August Question  Papers – Third Year Question Papers

    Paper I

    Electrotheraphy – I (LMF)Download

    Paper II

    Electrotheraphy – II (HF)Download

    Paper III

    Clinical Cardio Respiratory DiseasesDownload

    Paper IV

    P.T. Cardio Respiratory ConditionsDownload

    Paper V

    Community MedicineDownload

     BPT (Bachelor of Physio Therapy)  Latest 2015 August Question  Papers – Forth Year Question Papers

    Paper I

    Clinical NeurologyDownload

    Paper II

    P.T. NeurologyDownload

    Paper III

    P.T. in OrthopaedicsDownload

    Paper IV

    P.T. in OrthopaedicsDownload

    Paper V

    Rehabilitation Medicine including Geriatric MedicineDownload

error: Content is protected !!